Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
CORTES DE PALLÁS

La carretera de Cortes de Pallás es reobrirà oficialment el 21 de desembre

Amb un pressupost d'1,8 milions, la Diputació ha treballat alhora que Iberdrola, inclús amb mitjans aeris, amb el fi de no alentir l'obertura de la carretera
REDACCIÓN - 09/12/2015

Després de la reunió mantinguda entre el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, i l'alcalde, Fernando Navarro, s'ha acordat que el pròxim 21 de desembre es reobrirà oficialment al trànsit la carretera de Cortes de Pallás, amb la qual cosa es compleix l'anunci formulat pel president de la Diputació, Jorge Rodríguez, que estaria llista abans del Nadal. «Estem convençuts que el Nadal pròxim la carretera estarà oberta», declarà el president, mentre que el 23 de setembre passat, Seguí, en una de les visites al municipi, ratificà que «la carretera estarà oberta al trànsit abans de la fi de l'any amb totes les garanties de seguretat i qualitat».

La CV-428 tornarà doncs a la «normalitat», tal com va dir el diputat de Carreteres en una de les seues visites a la localitat, quan va acudir a comprovar la marxa del pla posat en marxa per la Diputació de València conjuntament amb les obres de reparació que també ha executat Iberdrola amb el fi de permetre l'accés a Cortes de Pallás al més prompte possible. «L'objectiu d'aquest projecte és reparar la carretera per a oferir als veïns la qualitat de comunicacions que han perdut des de l'accident de l'abril després de les pluges» -indicà el president.

Acceleració del ritme les obres

La Diputacióde València agilitzà els treballs d'estabilització del vessant de Cortes de Pallás amb el fi d'evitar endarreriments en la reobertura de la CV-428 amb un pla d'obres amb un pressupost d'1,8 milions, en el qual s'han disposat tots els mitjans possibles, inclosos els aeris per a la coŀlocació de malles, xarxes d'anells i bolons per a fixar els blocs potencialment inestables del vessant, i la implantació de dos nivells de pantalles dinàmiques per a la retenció dels despreniments que pogueren produir-se, de manera que no puguen arribar a la carretera. Així es garanteix la seguretat dels usuaris.

Per a executar eixos treballs es necessità un helicòpter que traslladara el material al lloc exacte. «La seua presència en l'actuació és necessària, ja que es tracta d'un vessant molt abrupte i sols accessible mitjançant mitjans aeris» -informà el cap de Conservació i Explotació de la Diputació.

La Diputació de València ha supervisat la reposició de les plataformes en la CV-428 i el camí que dóna accés al poblet d'Otonel mitjançant la construcció de murs d'escullera formigonada, que serveixen com a contenció del pedraplé i arriben a la cota de l'esplanada de les plataformes anteriors.

Després de l'obertura el pròxim 21 de desembre, la Diputació de València seguirà treballant en l'adequació del túnel i la carretera. «El projecte abasta des del túnel fins a l'entrada al municipi de Cortes de Pallás, i també l'adequació del túnel, ja que té badalls» -ha explicat el diputat.

Mitjançant un conveni entre la Diputació i l'Ajuntament, es reasfaltaran i coŀlocaran voreres en els darrers 700 m de la carretera, dels quals és titular l'Ajuntament.

Restauració del vessant i transport fluvial

Per la seua banda, Iberdrola ha coŀlaborat amb les administracions públiques i l'Ajuntament també per a restituir la normalitat en la zona del despreniment amb el desenrunament i sanejament del vessant i la restitució dels accessos tallats, per la qual cosa ja són transitables les altres dos carreteres a Otonel i Cortes de Pallás.

A més, l'empresa va posar a disposició del municipi un transport fluvial continu per a connectar la carretera amb el nucli urbà, que han utilitzat més de 125.000 persones en vora 25.000 trajectes, i ha recuperat l'antiga font de la Gabona.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Comarcas

El tramo fue cortado como consecuencia de las inundaciones provocadas por el temporal de lluvias
El paratge natural Murta-Casella estarà tancat al públic

Otras noticias en sucesos

La Policia Local de Paterna ha abierto diligencias penales contra el conductor del camión, que transportaba una viga de 40 metros de longitud y 35 toneladas de peso, por un presunto delito contra la seguridad vial
Podría tratarse de un suicidio según las primeras hipótesis
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.