Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
CAMP DE TÚRIA

La Diputació injecta vora un milió d'euros en el Camp de Túria amb el Pla de Camins i Vies

Les ajudes del programa bianual es repartiran entre els setze municipis de la comarca seguint criteris objectius, com la superfície del terme i la llargària dels camins
REDACCIÓ - 27/09/2016
Jorge Rodríguez, en una visita a Camp de Túria.//EPDA Jorge Rodríguez, en una visita a Camp de Túria.//EPDA

La comarca del Camp de Túra rebrà 962.000 euros de la Diputació de València a través del Pla de Camins i Vies 2016-2017 (PCV), un programa bianual amb una dotació total de 12 milions d'euros que, en la línia de la gestió responsable del nou equip de govern provincial, es basa en criteris «més objectius i transparents», en paraules del titular de Carreteres, Pablo Seguí.

Aquestes subvencions es repartiran entre els setze municipis de la comarca i, segonsva dir el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, aquestes subvencions «suposen la fi del clientelisme en la concessió de les ajudes directes, ja que l'objectiu de basar el repartiment en el color polític dóna pas a criteris més justos i coherents en tots els programes que ixen de la Diputació».

En el Pla de Camins i Vies 2016-2017, la nova Diputació ha apostat per quatre variables més enllà del criteri poblacional, que ara ocupa només un 25% a l'hora de determinar l'assignació per a cada municipi. A més de la població, els ajuntaments de menys de 50.000 habitants rebran una part lineal fixa del 35% de la subvenció en la qual s'introdueixen dos criteris fonamentals que permeten que reben més diners els municipis amb més camins rurals. D'una banda, la superfície del terme, i d'una altra, la llargària dels camins.

Autonomia municipal

Com en la resta de plans posats en marxa en aquesta legislatura, el nou segell de la Diputació de València posa en valor l'autonomia dels alcaldes a l'hora d'invertir les ajudes de la Diputació. «En aquest cas, els ajuntaments poden triar entre invertir en camins rurals o en carrers, i també incloem la compra de maquinària específica per a construir o conservar de camins, que, si ho prefereixen, poden adquirir amb aquestes ajudes» -detallà Pablo Seguí en la presentació del Pla.

La compra de maquinària, com retroexcavadores, aplanadores o tractors amb tragella per a arreglar els camins, és un dels punts bàsics que inclou el PCV, al costat de la pavimentació de camins i vies de titularitat municipal i el reasfaltatge de vies públiques urbanes.

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Túria

Centenars de joves de tota la comarca van acudir dissabte passat al JoveFest, la fira d'oci saludable organitzada per la Mancomunitat de Camp de Túria i l'Ajuntament de l'Eliana
La decisión fue tomada tras una reunión de la ejecutiva local celebrada el pasado martes

Otras noticias en sucesos

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.