Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
SERRA

La Diputació promou a Serra la gestió forestal sostenible per dinamitzar l'economia de Camp de Túria i Camp de Morvedre

La Diputació ha invertit 175.935 euros en aquestes comarques a través del Programa de Gestió Forestal Sostenible
REDACCIÓ - 16/01/2019
Presentació de la jornada celebrada a Serra Presentació de la jornada celebrada a Serra
Josep Bort i Alícia Tusón Josep Bort i Alícia Tusón

La gestió sostenible dels recursos forestals del Camp de Túria i de Camp de Morvedre constitueix una ferramenta "important per dinamitzar l'economia d'aquestes comarques i fer aquests espais més resilients davant els efectes del canvi climàtic". Així ho ha afirmat el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, durant l'apertura de la jornada sobre gestió forestal sostenible que ha acollit Serra i en la que ha estat acompanyat per l'alcaldessa del municipi, Alicia Tusón.

El diputat Josep Bort ha indicat que "aquest debat que celebrem a Serra, un municipi que es troba al sí d'un parc natural com el de Serra Calderona, té una especial rellevància per marcar els límits del debat entorn la gestió forestal sostenible" ja que, com ha continuat el diputat, "els nivells de protecció són més elevats".

La localitat del Camp de Túria ha acollit una nova sessió del cicle 'Gestió forestal sostenible com a motor de l'economia rural', que desenvolupa l'àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, i a la que han assistit representants municipals i civils de distints municipis d'ambdues comarques. Segons s'ha indicat durant la sessió, aquestes comarques compten amb una superfície forestal total de més de 17.500 hectàrees.

Josep Bort ha afirmat que "tenim possibilitats d'establir eixos límits entre totes les parts involucrades, des de l'ecologisme fins a la població rural i la fixació d'aquesta en el territori per combatre el despoblament d'aquestes zones". "L'objectiu -ha prosseguit Bort- és trobar un espai on el desenvolupament rural no es entre en conflicte amb la preservació i conservació de la natura".

L'alcaldessa de Serra, Alicia Tusón, ha explicat per la seua banda que Serra "és un municipi pioner en quant a sostenibilitat, perquè fa vora 8 anys que començàrem amb l'aprofitament de la biomassa, la qual cosa per a nosaltres és molt important". "Al mateix temps que cuidem i netegem la muntanya -ha seguit Tusón-, aconseguim reduir les emissions de CO2 i disminuïm la despesa en electricitat considerablement, ja que utilitzem aquesta biomassa en forma de pèl·let per alimentar la calefacció de distints espais públics com el col·legi, la guarderia o el centre de salut".

El programa de la jornada ha inclòs una ponència sobre la situació actual dels ecosistemes agroforestals valencians, una segona part que ha abordat la gestió forestal des de l'òptica econòmica, social i mediambiental, i una tercera mesa participativa sobre el paper de les administracions públiques en matèria de gestió forestal i experiències municipals.

A més, s'han explicat les ajudes que ha destinat la Diputació de València a través del Programa de Gestió Forestal Sostenible de 2017 i 2018, amb 3,5 milions d'euros de pressupost totals. La comarca del Camp de Túria, que compta amb una superfície forestal total de 13.500 hectàrees, ha percebut en 2017 53.533 euros d'aquest pla. En quant al Camp de Morvedre, amb 4.021 hectàrees, la comarca ha percebut 122.402 euros.

El cicle de gestió forestal sostenible

Les jornades del cicle 'Gestió forestal sostenible com a motor de l'economia rural' són un espai per a l'anàlisi de la situació actual del sector forestal a les comarques de València i les seues potencialitats. Les sessions també aborden el paper que tenen la societat civil i les empreses en la dinamització i gestió d'aquests recursos, a més de presentar les distintes línies d'ajudes municipals de la Diputació per a la gestió forestal sostenible, la millora d'aquests ecosistemes i la protecció contra incendis forestals.

Els encontres d'aquest cicle formatiu i divulgatiu estan dirigits als responsables i tècnics municipals, així com als col·lectius civils interessats i tota la ciutadania, i conclouran el proper 6 de febrer a València.

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Túria

La decisión fue tomada tras una reunión de la ejecutiva local celebrada el pasado martes

Otras noticias en sucesos

Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.