Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
VILAMARXANT

Les subvencions municipals centren el ple de setembre de Vilamarxant, celebrat anit

Es van aprovar subvencions a l'Associació de Comerciants i a la Comunitat de Regants
REDACCIÓ - 29/09/2017
Ple ordinari celebrat ahir a Vilamarxat Ple ordinari celebrat ahir a Vilamarxat

Anit va celebrar-se el ple del mes de setembre en què es van tractar diferents punts relatius a subvencions municipals. En primer lloc, es va aprovar, per unanimitat la concessió d'una ajuda màxima de 3.000 euros a l'Associació de Comerciants de Vilamarxant per a actuacions de difusió i promoció del comerç local en 2017.

En segon lloc, va eixir endavant una altra subvenció nominativa, de 2.000 euros com a despesa màxima, per a la Comunitat de Regants de la Séquia Major per rebre assistència jurídica en un procés judicial. Eliseo Sanz, regidor d'Agricultura, va explicar que "es tracta d'una de les entitats deganes del municipi i tradicionalment ha sigut i és un dels motors econòmics del poble". L'ajuda està destinada a la assistència lletrada en un litigi originat en 2011, quan el servei d'aigua va estar interromput durant uns 20 dies per una causa "de força major, com va ser la ruptura de la séquia".

Des del Partit Popular van assenyalar que ells veien la iniciativa com una ajuda al sector i, per això, el seu vot va ser favorable. La subvenció va estar aprovada amb l'únic vot en contra del representant de Podem.

Bases generals per atorgar subvencions

El tercer punt tractava sobre la proposta d'una ordenança general de subvencions municipals. És una normativa que pretén impulsar l'equip de govern per determinar els criteris bàsics per a totes les subvencions concedides per l'Ajuntament. Segons va explicar el primer tinent d'alcalde, Voro Golfe, "es tracta de passar d'un sistema de concessió majoritàriament nominatiu a un sistema on es prioritze la concurrència competitiva, amb criteris objectius per al repartiment de les ajudes". L'elaboració d'esta ordenança ha estat també recomanada pels tècnics municipals, atenent a les dimensions del municipi. La proposta consensuada no arribà al ple per motius de terminis però el text inicial va eixir endavant amb els vots a favor de l'equip de govern i en contra del Grup Municipal Popular i de Podem.

Obres al cementeri municipal

L'estalvi aconseguit en les licitacions de les obres corresponents als Plans d'Obres i Serveis de la Diputació de València (PPOS) del 2016, ha permés destinar un pressupost de 42.000 euros per a dur a terme les obres de substitució de la coberta i nous banys al cementeri municipal. Actuació que va ser aprovada per unanimitat.

Les obres que han generat eixe romanent són la renovació de la xarxa sanejament de diferents carrers, la reparació de la façana i la coberta de l'edifici de l'Ajuntament i la millora de l'asfaltat de diferents vies del casc urbà.

L'últim punt de l'ordre del dia va ser una moció presentada pel Grup Municipal Popular sobre el plurilingüisme. El portaveu, Ciro Ferrer, va explicar que en ella demanen "instar al Consell a que derogue el decret del plurilingüisme i aplicar el model del 2012, fins que hi haja una sentència definitiva sobre el decret elaborat pel Govern Valencià". La moció va ser aprovada amb els vots de PP i dels regidors no adscrits i l'oposició de Compromís, PSPV i Podem.

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Túria

Se propone en El Canó el arreglo del socavón del campo de fútbol 7, la construcción de nuevos vestuarios y renovación de los actuales, oficina y almacén para el atletismo, entre otros
 La Guardia Civil de Lliria en el marco de la operación “MIDEH” ha detenido a tres personas e investigado a otras tres por su presunta implicación en delitos de pertenencia a grupo criminal, entre otros

Otras noticias en sucesos

El único procesado en esta causa, el yerno de la víctima Miguel López, será juzgado por un tribunal popular formado por seis mujeres y tres hombres
La operación, culminada en Valladolid, se inició en Alicante
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.