Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
RIBERA ALTA

Manuel acollirà demà el 14é sopar i festa de Xúquer Viu

Friday for Future, Joventut pel Clima, rebrà el Premi Aigua Clara 2019
REDACCIÓ - 18/07/2019

Demà divendres, 19 de juliol, es celebrarà el XIVé SOPAR POPULAR I FESTA DE XÚQUER VIU a Manuel. Aquest any el sopar popular i festa tindrà lloc a la Plaça de l'Església, a partir de les 22:00

Sobre les 23:00 tindrà lloc el lliurament de la XIVª edició dels Guardons de Xúquer Viu "Aigua Clara" i "Tarquim Pudent"; i, a continuació, gaudirem de l'actuació del cantant de l'Alcúdia Jonatan Penalba que presentarà el seu últim treball "De soca-rel"

PREMI AIGUA CLARA 2019

Enguany el premi Aigua Clara serà per al moviment juvenil Friday for Future – Joventut pel Clima, que junt a la joventut de tota Europa s'ha estat manifestant per a alçar les seues veus, preocupats per la major amenaça a la qual s'enfronta la humanitat, el canvi climàtic. Aquest moviment porta concentrant-se des de l'1 de març, tots els divendres, a la Plaça de la Mare de Déu de València, per denunciar la inacció del governs i exigir mesures urgents per lluitar contra l'escalfament global.

Tot va començar fa un any quan una estudiant sueca de 15 anys anomenada GretaThunberg va començar a fer vaga al seu institut, cada divendres, per protestar contrala inacció del seu govern davant la crisi climàtica.Hui, aquella acció individual s'ha convertit en un movimentmundial en què milers imilers de joves eixen al carrer a reclamar mesures urgents contra el canvi climàtic, lluitant per un futurdigne en l'únic planetaque tenim, sota el nomde Fridays for Future.

Xúquer Viu vol unir-se d'aquesta manera a les desenes d'organitzacions que demanen que de manera immediata es declare l'emergència climàtica i es prenguen les mesures concretes necessàries per reduir ràpidament a zero les emissions de gasos d'efecte hivernacle, en línia amb el que estableix la ciència i sota criteris de justícia climàtica. Evitar que la temperatura global s'eleve per damunt d'1,5° C ha de ser una prioritat de la humanitat. 

El canvi climàtic afecta molt greument a les masses d'aigua per la disminució de precipitacions i reiteració de períodes de sequeres. 

CANDIDATS PREMI TARQUIM PUDENT 2019

Aquest premi es decideix per votació popular dels assistents al sopar de Xúquer Viu. Aquest any els nominats per aquest premi són els següents:

1- El Govern d'Espanya i Iberdrola, per voler que la Central Nuclear de Cofrents amplie el seu funcionament, com a mínim, fins a 2030, quan a 2021 finalitza la seua concessió i a 2024 la seua vida útil. Recentment el Govern espanyol ha donat l'autorització per a la construcció d'un nou magatzem de residus radioactius a la Central nuclear de Cofrents que implica que aquesta central, que es refrigera amb aigua del Xúquer, amplie en 10 anys el seu funcionament. De fet, després de l'aprovació del magatzem de residus radioactius s'ha conegut que Iberdrola sol·licitarà la pròrroga del funcionament de Cofrents fins a desembre de 2030.

2- La indústria agroalimentària del sector citrícola per la seua deficient depuració que origina vessaments d'aigües contaminades al domini públic hidràulic amb la corresponent afecció als rius i masses d'aigua. Recentment s'ha conegut a través d'un informe de l'Entitat Pública de Sanejament que la indústria agroalimentària dedicada a la preparació de cítrics per a la seva comercialització és un dels grans focus de contaminació a l'hora de tractar les aigües residuals. Fins 42 depuradores presenten «un seriós risc d'afecció» pels abocaments de fungicides.

3- Les distintes administracions, estatals i autonòmiques, i les empreses Coca-cola, Pepsi-Cola, Danone i Nestlé per no fer el suficient per reduir la contaminació per plàstics dels nostres paisatges, rius i mars. Ni el Govern espanyol, ni la Generalitat Valenciana, estan prenent mesures dràstiques per a impedir la contaminació per plàstics dels nostres rius i mars, que s'ha convertit en el problema ambiental número u, com es demostra en la indecisió per a posar en marxa el sistema de depòsit, devolució i  retorn d'envasos. Per altra part Greenpeace ha assenyalat a les empreses Coca-cola, Pepsi-cola, Danone i Nestlé, que s'han identificat com a responsables del 45% de residus plàstics d'Europa. Aquestes empreses no només no els pensen reduir, sinó que estanaugmentant els envasos d'un sol ús.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Comarcas

El Centro de Coordinación de Emergencias de la Generalitat ha establecido la situación 1 por la proximidad del fuego a algunas edificaciones, entre ellas una destilería
El evento tendrá lugar el próximo 17 de agosto a las 22:30h en el Auditorio al aire libre de San Luis

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.