Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
LLÍRIA

Mazzolari (PP) acusa Puig i Oltra de "burlar-se" de la ciutadania per "deixar fora dels pressupostos el centre de dia i la residència" mentre que Garcia assegura "que ja està en marxa i té partida"

El cost previst per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per poder materialitzar les obres és d'uns 2 milions
REDACCIÓ - 12/12/2018
Captura de la partida consignada para el IVASS de los PGV Captura de la partida consignada para el IVASS de los PGV

La portaveu del Grup Municipal del Partit Popular en l'Ajuntament de Llíria i membre de la gestora del PP de la província de València, Reme Mazzolari, ha acusat hui al president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, de "burlar-se" de la ciutadania de Llíria després de "deixar fora dels Pressupostos de la Generalitat Valenciana (PGV) la construcció de centre de dia i la residència per a persones amb discapacitat que van prometre este estiu".

Mazzolari s'ha pronunciat d'esta manera després que, segons assegura, "s'excloga dels comptes de la Generalitat un projecte tan esperat com és el centre de dia i la residència per a persones amb discapacitat". Així, ha recordat que el Consell "va anunciar a so de bombo i platerets, després de firmar un conveni amb l'Ajuntament de Llíria, que este projecte es materialitzaria però la realitat és que sense consignació pressupostària s'ha convertit en paper mullat".

Per la seua part, el diputat Autonòmic i tinent d'Alcalde de Llíria, Paco Garcia Latorre, ha assegurat que "tant l'àrea de Polítiques Inclusives de la Generalitat com l'Ajuntament de Llíria, estan donant els primers passos per poder fer realitat una demanda històrica de la coalició i dels usuaris del Centre Ocupacional, poder tindre un Centre de Dia i una Residència per a persones en diversitat funcional".

Garcia ha assenyalat que, l'Ajuntament aprovà el darrer mes de setembre la cessió a la Generalitat d'una parcel·la municipal que forma part del complex cívic d'El Prat per poder dur endavant el projecte. Ara, la Generalitat Valenciana compleix amb el compromís de dotar d'una partida pressupostaria a través de l'IVASS per fer front a les obres de construcció i rehabilitació d'este espai".

El cost previst per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per poder materialitzar les obres és d'uns 2 milions d'euros (1,3 milions de PEM que amb despeses generals, benefici industrial més IVA sumarà prop de 2 milions). El projecte contemplarà la construcció d'un edifici que albergarà tant el Centre de Dia com un servei d'atenció residencial. Un centre que serà públic i de gestió pública a través de l'Institut Valencià d'Atenció Social Sanitària (IVASS).

Mazzolari, no obstant, considera que "si de veritat haguera voluntat per part del Govern de PSPV i Compromís que fóra una realitat, no sols haguera estat reflectit en els comptes de la Generalitat per a 2019 sinó que ja haurien iniciat les obres amb el projecte ja existent, que compta amb el vistiplau de la Conselleria competent i els terrenys cedits per a la seua construcción" i ha afegit que "ficar en un calaix el projecte aprovat i consensuat per totes les parts i tornar a començar de zero, després de tot el treball realitzat, és una manera de dilatar en el temps l'arribada d'este recurs social tan necessari, una decisió totalment incomprensible".

La discrepància al respecte és màxima des de l'equip de govern. Per a Paco García amb la dotació pressupostària "es dóna compliment a una prioritat municipal i a una proposta política que Compromís-Move va recollir en el seu programa electoral, com era la de dotar al municipi amb un Centre de Dia i Residència per a persones amb diversitat funcional".

Esmena als PGV

Mazzolari ha anunciat que el PP ha presentat una esmena als Pressupostos de la Generalitat perquè s'incloga el centre de dia i residència per a persones amb discapacitat perquè "entenem que és una necessitat per a moltes famílies de Llíria i no pot demorar-se més l'arribada d'esta infraestructura d'atenció social". "Els governs del PP han treballat molt en els últims anys perquè siga una realitat i seguirem fent-ho, ja que és de justícia per al nostre municipi que així siga", ha destacat.

De la mateixa manera, ha assegurat que "Oltra i Civera es van presentar davant de la ciutadania de Llíria com els responsables polítics que venien a salvar persones amb macroprojectes que són ciència-ficció per a emmascarar la construcció del centre de recepció de menors en un complex que no complix els requisits per a albergar estos jóvens, però els fets demostren que precisament les persones són les més oblidades en les seues decisions, ja que les seues prioritats són ideològiques i no socials".

El portaveu de Compromís a l'Ajuntament de Llíria ha volgut recordar que en total el Consell ha previst en els pressupostos de 2019 per a la construcció, reforma i equipament dels centres dependents de l'Institut Valencià d'Atenció Social-Sociosanitària (IVASS) i finançament de les operacions de capital de l'Institut, prop de 6,7 milions d'euros. En part dels quals es finançarà el Centre de Llíria.

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Túria

La decisión fue tomada tras una reunión de la ejecutiva local celebrada el pasado martes
Esta via verda serà, a més, fonamental per a les veïnes i veïns de les urbanitzacions de Mas del Moro i Mullo de Crusà, ja que podran accedir al nucli urbà utilitzant mitjans de transport sostenibles

Otras noticias en sucesos

Realizó 20 movimientos con la tarjeta sustraída por un valor de 154 euros
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.