Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
ENTREVISTA

Mónica Oltra (Compromís GV): "Alberto Fabra és president gràcies a la corrupció"

"Fa quinze anys es digué que s'entrava en política per a forrar-se i ara estan contants els bitllets amb els que s'han forrat''
PERE VALENCIANO - 20/05/2015
Mónica Oltra té 45 anys, està casada i té dos fills i forma part d'una família reconstituida amb cinc fills. Advocada de professió, és coportaveu de Compromís a les Corts Valencianes i candidata de la coalició a la Generalitat Valenciana el 24 de maig. El partit aspira a ser clau en la formació del proper govern valencià amb altres forces d'esquerres com PSPV-PSOE, Podemos i possiblement Esquerra Unida.

-Com es presentes les eleccions?
-Apassionants, intenses i amb un panorama de canvi i emancipació política esperançadora.

-Les enquestes donen un empat entre PP-Ciutadans i l'esquerra. Creu que és factible véncer al PP?
-No només és factible, sinó imprescindible. El PP és un partit podrit i la corrupció està en la medul.la i ha atacat les institucions principals del territori: la Generalitat Valenciana, els tres principals ajuntaments i les tres diputacions. És necessari que el PP siga castigat perquè puga fer una neteja. Tenen molta porqueria a netejar.

-En cas de confirmar-se les enquestes amb una probable igualtat entre PSPV, Compromís i Podemos, serà vosté la propera presidenta de la Generalitat Valenciana?
-Ser presidenta de la Generalitat depén dels vots de la gent. El suport que reba Compromís és el que em farà presidenta. No m'agrada especular amb el vot que és de cadascú. Es vorà el dia 24 per la nit en quina mesura jo sóc la presidenta. Torne a insitir: el què em farà presidenta són els vots de la gent.

-S'ha parlat de pactes amb altres formacions?
-No. Nosaltres parlem de política. Una cosa que la gent més detesta de la política és parlar de repartiments de càrrecs. A nosaltres ens interessa parlar de política, estar al costat de les persones, dignificar la vida pública, treballar per un Medi Ambient sostenible i una transformació ecològica de l'economia. Plantegem dos plans de xoc d'emergència social i democràtica. Hem d'enfortir la democràcia perquè no es puga tornar a donar aquesta situació de corrupció. Parlarem amb la resta de forces polítiques segons estos paràmetres, però per a repartir-nos càrrecs no ens trobaran.

-Com han sigut aquestos quatre anys de govern del PP al front de la Generalitat?
-Ha sigut una legislatura dura i agònica. De fet, la legislatura acabà quan dimití Francisco Camps a juliol del 2011. A partir d'ahí, hem estat assistint a més casos de corrupció. Hi ha funcionaris i gent dintre del PP aflorant informació, que fa cinc o sis anys tenien molt difícil de fer. Hi havia por. Quan denunciavem des de Compromís la corrupció ens criticaven dient que erem uns lunàtics. Ara ja és més fàcil. Assistim a un procés d'agonia, amb un PP en descomposició i la corrupció està sent utilitzada per Fabra per a guanyar poder dins del PP. Estem front a un espectacle de paràlisi de govern i descomposició política i democràtica, tot per no convocar eleccions abans. Ha sigut una legislatura molt dura, com et comentava. Fa ara un any que m'expulsaren per plantar-nos front als corruptes i el pressumpte corrupte de Cotino.

-Fabra ha netejat d'imputats el grup de les Corts. Pensa que ha fet el suficient per la regeneració del PP?
-Fabra no està netejan corruptes del partit, sinó els què li molesten. Ha tingut molta paciència amb els qui no el donaven el suport i s'ha apartat de qui el molestava.

-Es referix a Alfonso Rus, president de la Diputació de València?
-En el cas de Rus és poc creïble la lluita contra la corrupció. No han fet res contra aquells que podien tirar de la manta. De fet, no vol que Rus tire de la manta en Xàtiva, del contrari l'haguera forçat a no presentar-se. Les cintes han demostrat com funcionava el repartiment: 5 per al PP, 4 per al càrrec públic i 1 per a l'empresa. Es parla de Gerardo Camps i altres. Així és com els càrrecs del PP s'han fet rics i s'han aconseguit majories absolutes. Ja fa 15 anys del Cas Naseiro, on es deia que estava en política per a forrar-se i ara estan contant bitllets amb els que s'han forrat.

-Què li sembla l'escàndol Imelsa?
-Imelsa demostra que els que estaven en política per a forrar-se, conten bitllets amb els quals s'han forrat. No es tracta de la poma podrida de Rus, sinó de tota la cistella del Partit Popular valencià. És un mal extés pel partit que està 20 anys al poder. Alberto Fabra, de fet, és president de la Generalitat Valenciana gràcies a la corrupció. Tot el que estem llegint i sentint és un entramat del PP i, per això, no volen acabar amb ella.

-Si l'esquerra governa després del 24-M, recuperarà Canal 9?
-Sí. Es recuperaran la ràdio i la televisió públiques, no una televisió de manipulació del govern, una televisió en la qual cap Conselleria telefone pressionant als periodistes per a ordenar què poden i què no poden dir. Volem una televisió a on els professionals periodistes treballen amb llibertat. Una televisió de qualitat i en valencià, que responga al que ha de ser un servei públic. Tot el contrari que s'ha fet a Canal 9 i Ràdio 9 als últims anys de manipulació en favor del Partit Popular.

-Què diferencia a Compromís del PSPV i, especialment, de Podemos?
-Respecte a Podemos està molt clar el que ens diferencia, que ésl a trajectòria clara i els plantejaments polítics defensats els últims anys. Respecte al PSPV ens diferencia que no hem abraçat el neoliberalisme com ha fet, per exemple, amb els personatges de la troika.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Comunitat

Puig ha admitido que ahora se dan circunstancias de mayor dificultad ya que el Gobierno está en funciones y los últimos Presupuestos del Estado están prorrogados al haber sido "derribados por las derechas y los independentistas"
El director general de Turismo, Herick Campos, destaca que el parque se ha convertido en un icono de la Comunitat Valenciana

Otras noticias en sucesos

En su escrito de acusación el fiscal relata situaciones de maltrato desde diciembre de 2016
El único procesado en esta causa, el yerno de la víctima Miguel López, será juzgado por un tribunal popular formado por seis mujeres y tres hombres
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.