Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
COOPERACIÓ

Pérez Garijo: 'Tenim un objectiu clar i és destinar el 0'40% del pressupost de la Generalitat a Cooperació abans que finalitze la legislatura'

La consellera ha manifestat la seua voluntat de col·laborar estretament amb la Coordinadora Valenciana d'ONGD
REDACCIÓ - 15/07/2019
La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo. GVA La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo. GVA

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha rebut aquest migdia la Junta Directiva de la Coordinadora Valenciana d'ONGD (CVONGD), encapçalada per la seua presidenta, Lourdes Mirón. La trobada ha suposat una primera presa de contacte entre el nou equip de gestió de la Conselleria i l'entitat per tal de continuar amb el treball iniciat en l'anterior legislatura durant els pròxims quatre anys i introduir noves propostes.

En aquest sentit, la consellera ha manifestat el seu interès per saber "com s'ha treballat i com es pot millorar" així com la seua voluntat de mantindre "una col·laboració molt estreta" amb l'organització. En la mateixa línia, s'ha compromès a complir les propostes anunciades com ara dotar amb més diners la cooperació valenciana internacional, en la mesura que es puga arribar al final de la present legislatura a destinar un 0,40% dels pressupostos de la Generalitat a la Cooperació.

"Coneixem el treball de la Coordinadora, aquest és fonamental en l'àmbit de la Cooperació i, en eixa línia, anem a tindre una relació estreta", ha assegurat Rosa Pérez Garijo.

Per la seua banda, la presidenta de la CVONGD, Lourdes Mirón, ha destacat la "molt bona acollida per part de la consellera", i ha subratllat també "el compromís ferm" que li ha traslladat "perquè es puguen complir" els objectius marcats i les reivindicacions que li han presentat des de l'entitat, com per exemple la desburocratització, una de les apostes en les quals s'està treballant des de l'última legislatura amb la finalitat d'eliminar la "burocràcia excessiva que està impedint que es puga dur a terme una cooperació transformadora" o, d'altra banda, un augment pressupostari que supose arribar a l'any 2030 amb el 0,7% del total de la Generalitat, que és la proposta de l'Agenda 2030 de l'ONU. En aquest aspecte, ha demanat que el mencionat compromís, que va ser signat per tots els partits polítics i refrendat per la consellera puga garantir que en aquesta legislatura es complisca l'objectiu del 0,40%.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Comunitat

La dirigente popular ha señalado que "es cierto que la Comunitat está infrafinanciada y falta de recursos, pero no se puede usar la financiación siempre que a uno se le ponen las cosas feas"
El partido presenta una iniciativa en Les Corts para "simplificar el procedimiento" y "defender el derecho al voto de los españoles residentes en el exterior"

Otras noticias en sucesos

También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
Esta robo se ha solventado con la detención de dos varones de como presuntos autores de un delito de falsificación de documento público y otro de sustracción de vehículo a moto
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.