Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
BURJASSOT

Totes Podem critica que l'Ajuntament de Burjassot destine una subvenció a pagar deutes

La subvenció, procedent del Fons de Cooperació Municipal de Conselleria i de Diputació, ha sigut utilitzada per a pagar endarreriments de la seguretat social del personal
REDACCIÓ - 19/08/2019
Ajuntament de Burjassot Ajuntament de Burjassot

La coalició municipalista Totes Podem ha criticat que el govern local de l'Ajuntament de Burjassot, en mans del PSOE amb majoria absoluta, haja aprovat en el ple municipal extraordinari del passat 24 de juliol destinar uns 225.224,44 euros del total de 273.286 euros de la subvenció del Fons de Cooperació Municipal que tots els anys es destinen des de Conselleria i la Diputació de València per a solucionar impagaments que l'Ajuntament tenia en concepte de despeses per quotes de la seguretat social i de triennis del personal al seu càrrec.

Tal com s'especifica en l'informe emés per la Intervenció de l'Ajuntament, Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social va emetre una acta de liquidació amb data de 26 de novembre de 2018 en el qual s'imputaven a l'Ajuntament de Burjassot impagaments de quotes de la seguretat social del personal per valor de 137.284,04 euros, a més d'un recàrrec per import de 27.476,78 euros, ascendint a un total de 164.860,82 euros als quals cal sumar el pagament d'interessos per la demora del pagament de 1.353,96 euros. A aquestes despeses cal afegir l'endarreriment en el pagament dels triennis del personal per valor de 45.386,18 euros.

Des de Totes Podem, critiquen la mala gestió que suposa acumular un deute tan gran durant tant temps i per haver realitzat malament les contractacions del personal i, d'altra banda, que una subvenció normalment destinada a millorar els serveis del municipi es destine per a amortitzar un deute amb la Seguretat Social. "Ens sembla inacceptable que l'administració pública no porte al dia les cotitzacions de la plantilla i amb una quantitat tan gran", va assenyalar María Muñoz, portaveu de Totes Podem, "però encara ens sembla més inacceptable que una subvenció destinada a millorar Burjassot s'haja utilitzat per a tapar els forats per la nefasta de gestió que ha fet aquest govern."

Finalment, des de Totes Podem assenyalen que l'Ajuntament de Burjassot va perdre una subvenció d'uns 133.000 euros per a desenvolupar un servei d'orientació sociolaboral la condició de la qual era precisament estar al dia en els pagaments de la Seguretat Social. "L'ideal hauria sigut convocar un Consell de Participació Ciutadana i que entre tota Burjassothubiéramos decidit que fer amb aqueixos diners. Lamentablement, aquest govern no ha demostrat tindre cap pla per a aquest municipi que no siga tapar les seues pròpies males decisions", va sentenciar la portaveu.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Nord

La adhesión a esta nueva acción contra la violencia de género fue aprobada ayer por la Junta de Gobierno Local a instancias del alcalde, Rafa García
El concejal critica que “llevemos dos años esperando a que se implanten las medidas que se aprobaron en el Pleno de Paterna a propuesta de Ciudadanos”

Otras noticias en sucesos

Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
Quizá te interese...

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.