Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
PUERTO VALENCIA

Valenciaport es consolida com a port clau per a l'exportació de productes agroalimentaris

En 2018, va manipular 7,5 milions de tones d'este tipus de mercaderies, un 12,01 per cent més
REDACCIÓN - 21/08/2019
Fira Cool Logistics Fira Cool Logistics

Valenciaport aprofitarà la celebració a València els pròxims 17, 18 i 19 de setembre de la fira Cool Logistics, la principal fira europea per a la logística de productes refrigerats, per a exposar als directius i empreses especialitzades en la gestió d'este tipus de mercaderies la rellevància creixent que està adquirint aquest tipus de trànsits en els seus ports.

En concret, en 2018 Valenciaport va manipular 7,5 milions de tones del sector agroramader i alimentari en les seues instal·lacions dirigides al comerç exterior, la qual cosa representa un creixement del 12,01%. Esta xifra representa més del 18% del total de mercaderies que utilitzen els ports de l'APV -València, Sagunt i Gandia- per a la seua entrada i eixida d'Espanya. Pel que respecta a les mercaderies, les que més es van exportar en 2018 van ser vins, begudes, alcohols i derivats, amb 1, 2 milions de tones; altres productes alimentaris, amb 505.000 tones; olis, amb 380.000 tones; i fruites, hortalisses i llegums, amb 377.000 tones.

Les dades de 2019 disponibles fins hui, corresponents al primer semestre de l'any, confirmen esta tendència positiva. A tancament del mes de juny, Valenciaport ha canalitzat 3,9 milions de tones d'aquest tipus de mercaderies, la qual cosa suposa un ascens del 2,91%.

Cool Logistics

Durant els tres dies que durarà la IX Cool Logistics Global, Valenciaport tindrà l'oportunitat d'acollir als principals agents de l'escena logística de productes refrigerats i oferirà un lloc de trobada en el qual els propietaris de la càrrega perible, professionals de la logística i del transport i representants de navilieres i autoritats portuàries podran debatre i avaluar sobre les claus tecnològiques i les tendències del mercat per a aquest sector.

El programa de l'esdeveniment inclou ponències sobre la digitalització i transformació de la cadena logística; estalvi energètic gràcies a les noves tecnologies; compra lliure de plàstic i el seu impacte en la cadena de subministrament; implicacions de la venda online per als productes refrigerats; i una anàlisi del futur de la producció d'aliments i la logística, entre altres.

Aurelio Martínez, president de l'Autoritat Portuària de València, serà l'encarregat d'inaugurar aquesta conferència europea que comptarà també amb la presència de ponents d'empreses com JC Food Republic, Blockfarm, Martico, Rabobank, o Agro Merchants Group. Fins al moment està confirmada la presència de representants de companyies com Maersk Lines, JC Food Republic, Drewry Group, OceanX, Kuehne +Nagel, Seacube Containers o Cool Logistics Resources, entre altres.

Aprofitant la presència de participants arribats del tothom, Valenciaport oferirà una visita a les instal·lacions portuàries amb la finalitat que delegats coneguen de primera mà les infraestructures portuàries al servei de la logística del fred. Actualment, el port de València disposa de més de 2.000 connexions reefer a més de magatzems frigorífics.

Aposta pel trànsit agroalimentari

La celebració de la Cool Logistics és una mostra més de l'aposta creixent de l'Autoritat Portuària de València per impulsar aquest tipus de trànsits. L'APV es troba present en algunes de les associacions més representatives del sector, com Fedacova, amb la qual manté trobades periòdiques. A més, promociona els avantatges competitius dels seus recintes per a aquest tipus de mercaderies en les fires logístiques del sector més rellevants com Fruit Attraction, Fruit Logistic o Conxemar.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Economía

El abaratamiento de la electricidad ha sido el principal motivo del menor crecimiento de la inflación

Otras noticias en sucesos

El buscado -de 35 años, alto y de complexión atlética- escapó del cuartel general de la policía de Turín saltando por una ventana situada a cuatro metros de altura
Por una operación de compraventa de 6 fincas en el año 2010 que sirvieron para pedir un préstamo a Bankia utilizándolas como aval cuando ya habían sido vendidas
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.