Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
ESTIVELLA

Veïns i bars d'Estivella denuncien les molèsties d'una plaga de mosques

L'Ajuntament nega la problemàtica i assegura que l'empresa complix la normativa
REDACCIÓ - 12/07/2018

La presència de mosques dins dels restaurants i cases d'Estivella porta de cap als veïns i comerciants d'aquest poble de La Baronia. És el segon estiu que pateixen aquesta problemàtica i els afectats han format una agrupació per a fer més força amb la finalitat d'exigir mesures que posen fi a les molèsties que produeixen aquests insectes. De fet, els veïns ja han presentat ambdúes denúncies davant la Conselleria de Medi ambient i la d'Indústria, així com altres dues davant l'Ajuntament.

L'origen del problema, segons afirmen els veïns, és l'activitat que duu a terme una empresa de tractament de plàstics situada en el polígon. "La plaga de mosques va arribar quan aquesta empresa es va instal·lar perquè pel que sembla el plàstic amb el qual treballen no es desinfecta abans ni rep cap tractament previ i conté restes de menjar i de beguda dolça, la qual cosa atrau als insectes", detallen els afectats. Per açò, els veïns exigeixen a les Conselleries i a l'Ajuntament que inspeccionen i controlen l'activitat de la mercantil i "en el cas que no complisca amb la normativa, se li retire la llicència d'activitat".

L'alcalde, Rafa Mateu, ha confirmat que l'empresa elabora totes les setmanes un informe sobre la presència d'insectes en la planta, i "en el cas que es detecte una major existència de mosques es prenen mesures immediates", explica Mateu qui ha desmentit que hi haja una plaga de mosques en el municipi.

No obstant açò, els veïns asseguren que és "impossible menjar en els restaurants i en les terrasses a causa de les mosques, que també entren en les cases". "Arribem a gastar fins a dos pots d'insecticida al dia", afirmen. Per açò demanen a l'Ajuntament que localitzen els focus.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Morvedre

Esta gala se realiza, desde 2003, en el Teatro Romano de la capital de Morvedre

Otras noticias en sucesos

También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
Según ha informado el Consorcio Provincial de Bomberos en un comunicado, este servicio ha iniciado el rescate a las 11.00 horas de hoy
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.