Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
MONCADA

Aviva Moncada llança les campanyes de tardor per a la promoció del valencià

Destaquen les activitats al voltant del Dial del Llibre Valencià del pròxim mes de novembre
REDACCIÓ - 13/09/2019
L?alcaldessa de Moncada, Amparo Orts. / epda L?alcaldessa de Moncada, Amparo Orts. / epda
L'alcaldessa de Moncada, Amparo Orts, acompanyada de la tècnica responsable de l'Agència de Promoció del Valencià AVIVA, Bàrbara Sales, ha anunciat les campanyes d'impuls a la llengua que es desenvoluparan durant l'últim trimestre de l'any.

En primer lloc, el 20 de novembre, Dia del Llibre Valencià, es realitzarà una jornada dirigida a la difusió i visibilització de la literatura en esta llengua, iniciativa que comptarà amb el suport de la Biblioteca Pública Municipal. Va ser en esta data en l'any 1490 quan es va editar el Tirant lo Blanc, una efemèride que es commemora este dia cada any.

Al llarg del mes tindran lloc diferents propostes, entre les quals destacaran accions de promoció a través de la música i la literatura i recitals de poesia. També se celebrarà "Enoliteratura", una acció que combina el vi i la literatura a través de l'alternança de lectura de textos i tasts de vins. Per a participar caldrà inscriure's prèviament enviant un correu a plinguistica@moncada.es.

També s'organitzarà una jornada tècnica sobre "Transcripció de l'oralitat", una iniciativa que dona continuïtat al projecte Moncadapèdia, un arxiu digital dedicat a recollir i difondre la memòria popular del municipi a través de testimonis i documents sobre la seua cultura, història, tradicions i patrimoni.

Així mateix, es presentarà el nomenclàtor urbà amb la intenció d'oficialitzar els noms de les vies públiques de la localitat. Gràcies a esta eina es podrà trobar el nom oficial del vial acompanyat de notes explicatives del topònim i la seua evolució. A més, se senyalitzaran els indicadors urbans de la Ruta de l'Ordre de Montesa i es continuarà el curs de formació del nivel C2 per a l'obtenció del certificat expedit per la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.

L'alcaldessa de Moncada, Amparo Orts, assenyala que intentaran "apostar per visualitzar el valencià en un sector tan important per a la seua implantació en l'àmbit social i festiu com són les falles". Per últim, des del consistori declaren que estan treballant amb molta il·lusió en la presentació del llibre recopilatori de les cinc edicions del Certamen Literari del Col·lectiu de Dones Feministes de Montcada per l'erradicació de la violència de gènere, un text editat conjuntament amb l'oficina de Promoció de l'Ús del Valencià.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Nord

Aquest any la festa coincideix amb el bicentenari de la banda i el 40 aniversari de les 'Amigues de la Música'
Catacumba afronta su 17ª edición que tendrá lugar del 22 de octubre al 3 de noviembre en el teatro Capitolio de Godella

Otras noticias en sucesos

La Policía Nacional informó de que fue el mismo detenido quien llamó al 112
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.