Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
PLATGES

La Policia Local de Sagunt realitza 4.537 servicis en la campanya de platges de 2019

La secció de Platges del cos local de seguretat ha presentat les estadístiques dels servicis realitzats durant els mesos d'estiu a les platges del Port de Sagunt i d'Almardà
REDACCIÓ - 17/09/2019
Policia Local de Sagunt a les platges. EPDA Policia Local de Sagunt a les platges. EPDA
La Policia Local de Sagunt ha presentat les estadístiques dels servicis realitzats a les platges del Port de Sagunt i d'Almardà durant la campanya d'estiu 2019. Del 17 de juny al 8 de setembre els agents van realitzar un total de 4.537 servicis, 3.301 a la platja del Port de Sagunt i 1.236 a la platja d'Almardà. Estos inclouen servicis relacionats amb la seguretat de banyistes, vigilància del trànsit, vigilància general, seguretat ciutadana o compliment d'ordenances municipals, entre d'altres.

La regidora de Policia Local, Natalia Antonino, ha destacat els "quasi 5.000 servicis realitzats durant tot l'estiu, un servici fonamental per a complementar la qualitat i l'excel·lència de la destinació turística". Antonino, a més, ha assegurat que este servici "millora la proximitat i la proximitat amb el turista i amb la ciutadania que resideix en eixa zona". D'altra banda, la regidora ha ressaltat accions importants que s'han realitzat com "el simulacre coordinat amb moltes forces i cossos de seguretat de l'Estat i la formació específica juntament amb Bandera Blava per a policies i socorristes".

D'estes dades destaca que no s'ha hagut de lamentar cap ofegament en cap de les platges del municipi, encara que sí que es va atendre 129 persones amb la col·laboració directa dels servicis de Salvament i Socorrisme en diversos rescats, així com lleus lesions o traumatismes de diversa consideració. Quant a persones extraviades, la Policia Local va localitzar a un total de 38 persones entre menors i d'avançada edat amb diferents graus de desorientació.

En l'apartat de seguretat dels banyistes també destaquen les 174 identificacions de control en les zones de pesca amb canya, de les quals 81 es van realitzar a Almardà i 93 al Port de Sagunt. Quant a la pràctica de windsurf, kitesurf i vol de cometes, es van realitzar 167 intervencions, 81 d'elles a Almardà i 83 al Port de Sagunt. Quant al control de la pràctica de jocs a la platja, es van realitzar 84 servicis, 1 a Almardá i 83 al Port de Sagunt.

D'altra banda, es van realitzar un total de 78 patrulles a peu de platja, sobretot a la platja del Port de Sagunt amb una durada aproximada d'1 hora i 30 minuts. Segons informa la Policia Local, este és un dels servicis millor valorats per banyistes pel seu caràcter de proximitat.

Referent a la vigilància del trànsit, es van realitzar 87 intervencions amb autocaravanes en zones no habilitades a este efecte, així com 120 assistències i intervencions amb vehicles per requeriments varis com a estacionaments en guals, problemes de circulació, etc.

Cal destacar que la Policia Local quant a seguretat ciutadana va realitzar un total de 326 identificacions a manera de treball preventiu; que va intervindre en un total de 17 ocasions per xicotets furts al descuit, sent 15 a la platja del Port de Sagunt i 2 en la zona d'Almardà. D'altra banda, es van realitzar quatre detencions relacionades amb violència contra la dona i es va intervindre en 2 ocasions xicotetes quantitats de drogues a la platja.

En els controls de compliment de les ordenances municipals, es van identificar els xips de 192 animals per diferents motius, així com es van revisar els llocs de venda no sedentària i la venda ambulant en el passeig marítim en 192 ocasions.

Les principals denúncies registrades este estiu es deuen a 59 denúncies per infringir l'Ordenança de Platges: 30 per banyar-se amb bandera roja, 20 per portar a gossos solts, 10 per infraccions greus de pesca, 3 per navegar en zona de banyistes, 2 per vols no autoritzats amb drons o ultralleugers i 1 per situar tendals tancats. De la mateixa manera, es va procedir a denunciar per infringir l'Ordenança de Convivència: en 4 ocasions per tirar restes de poda, 2 per actes vandàlics i 1 per venda ambulant no autoritzada. Quant a denúncies per estacionament indegut, es van registrar un total de 221.

Altres servicis realitzats van ser d'atenció ciutadana en la reguarda d'Almardà en un total de 532 ocasions, bé personalment o via telefònica; es va adonar de deficiències en la via pública en 136 ocasions; 863 vegades es va vigilar pel compliment de directrius diàries com a vigilància d'actes lúdic esportius en platges o vigilàncies especials de violència de gènere, entre altres servicis; a més, en 252 ocasions els agents van recollir qualsevol requeriment directe durant el seu servici col·laborant amb la ciutadania.

Formació per a millorar la seguretat ciutadana

Els agents de la secció de Platges juntament amb el servici de Salvament i Socorrisme han realitzat enguany el curs de Socorrista Bandera Blava, dissenyat pel GIAAS (Grup d'Investigació d'Activitats Aquàtiques i Socorrisme) de la Universitat de la Corunya, en la participació de la qual Sagunt és pionera en l'àmbit policial en tot Espanya. Així mateix, des d'este estiu la Policia Local de Sagunt forma part de la Xarxa de Suport a la Investigació en la Prevenció de l'Ofegament i Rescat Aquàtic (Riaipar) en la qual col·labora en el grup de treball denominat Policia i Socorrisme.

Este projecte ja compta amb el suport de 117 investigadors, professors i professionals de més de 10 països, així com de 21 Universitats i 72 entitats públiques i privades entre les quals es troba l'Ajuntament de Sagunt. En este aspecte la Policia Local vol agrair al professor titular de la Universitat de la Corunya, José Palacios, autor i director del projecte GIAS-RIAIPAR el seu interés i dedicació en la millora del servici.

Exercicis de coordinació, simulacres

El passat 21 d'agost es va dur a terme l'activació del 'Pla de reacció davant una emergència aeronàutica' a la platja del Port de Sagunt coordinat per la Policia Local de Sagunt, especialment per l'inspector Antonio Pacheco, i pel Batalló d'Helicòpters d'Emergències núm.2 de Bétera, especialment pel capità i pilot José María San José. Este simulacre va coordinar recursos materials i personals sense precedents, ja que va ser pioner en l'àmbit nacional. A més, va tindre una gran repercussió mediàtica tant en mitjans locals com nacionals i en xarxes socials.

En este simulacre va intervindre l'UME (Unitat Militar d'Emergència), Bombers, Mobilitat, Urbana, servicis de Socorrisme i Sanitaris, el Gabinet de Comunicació, Protecció Civil, Policia Nacional, Guàrdia Civil, així com el Batalló d'Helicòpters d'Emergències II i Policia Local, els qui van impulsar la iniciativa.

Així mateix, durant l'estiu de 2019, la Policia Local va participar de forma coordinada amb el servici de Salvament i Socorrisme, Assistència Tècnic-Sanitària i Dron de rescat, de l'empresa "General Drons", en la realització de diversos simulacres, que són auditats tant de forma interna com externa per diversos organismes com a Bandera Blava, "Q" de Qualitat, Qualitur i les diferents ISO atorgades a les platges de Sagunt.

Finalment, des de Policia Local de Sagunt també destaquen la labor que realitzen a través del seu perfil corporatiu en Facebook, en el qual han oferit informació en temps real de les banderes que onejaven a cada moment a les platges del municipi, així com de la previsió del temps segons dades d'Aemet, o de qualsevol incidència d'interés per a banyistes i visitants. Estes publicacions amb informació rellevant de servici públic han aconseguit durant este estiu un abast de 785.158 visualitzacions, segons dades estadístiques de Facebook.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Morvedre

El conseller de Política Territorial destaca la coordinación entre el Ayuntamiento de Sagunt, la Generalitat y el Gobierno de España
Manuel González asegura que "la acción de EU solo busca el protagonismo mediático, sin tener ningún tipo de escrúpulo"

Otras noticias en sucesos

La operación, culminada en Valladolid, se inició en Alicante
Una mujer de 73 años, aquejada de Alzheimer, falleció anoche arrollada por un tren de Cercanías
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.